Nekategorizirano Uvjeti prodaje

Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka i njihovom korištenju

Poštovani kupci,

Šoto Vento d.o.o. obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Šoto Vento d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Robu iz našeg asortimana možete kupiti po sljedećim uvjetima:

 1. Gotovinskim plaćanjem, Maestro – Cirrus karticama jednokratno
 2. American – Diners – Visa – Mastercard kreditnim karticama jednokratno
 3. Karticama – Visa premuim karticama Privredne banke Zagreb 2-12 rata bez kamata, Maestro karticama Privredne banke Zagreb 2-12 rata bez kamata, Visa karticama tekućeg računa Privredne banke Zagreb 2-12 rata bez kamata, Visa karticama tekućeg računa Erste banke 2-12 rata bez kamata, Diners karticama Erste banke 2-36 rata bez kamata
 4. Online plaćanjem – Karticama American Express, MasterCard, Maestro, Visa, Diners, Discover

Sigurnost Online plaćanja:

Unos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je SSL protokolom 128-bitne enkripcije koju osigurava Wspay sustav za on line autorizaciju kreditnih karica. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se preko PBZ card-a korištenjem sustava Wspay za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.

Unos i prijenos osobnih podataka

Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je SSL protokolom 256-bitne enkripcije koju osigurava WSpay™ sustav za on line autorizaciju kreditnih karica. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava WSpay™ za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.

WSpay™ - Web Studio payment gateway

Popusti i uvjeti isporuke:

VRSTA ROBEPOPUST NA GOTOVINU, PLAĆANJE VIRMANOM, KREDITNE KARTICE JEDNOKRATNO I NA RATE  
CJELOKUPAN ASORTIMAN15%
VELUX 10%

Napomena:

 • Ova rabatna shema ne odnosi se na artikle koji se prodaju po akcijskim uvjetima

Povrat robe

 • Povrat robe moguć je u roku od 10 dana isključivo u zamjenu za drugu robu ili za gotovinu ukoliko vrijednost robe koja se vraća ne prelazi 5% vrijednosti kupljene robe ili 150 eur.
 • Povrat robe je moguć isključivo u originalnoj ambalaži uz predočenje računa, troškove povrata snosi KUPAC

Avansi i rezervacije

 • Za robu po narudžbi te za robu na rezervaciji potrebno je avansirati 50% od ukupne vrijednosti ponude. Ukoliko kupac odustane od kupnje avans ne vraćamo.

Preuzimanje uplaćene robe

 • Kupac je dužan prekontrolirati primljenu robu bilo da je prevozi sam ili mu je dostavlja Šoto Vento d.o.o.
 • Kupljena roba mora se preuzeti najkasnije za:
  • 15 dana za asortiman salona keramike
  • 15 dana za asortiman građevinskog materijala

Prijevoz robe

Prijevoz robe vršimo do udaljenosti od 40 kilometara po dogovoru, odnosno najkasnije za 7 dana. Kupac je dužan osigurati nesmetani pristup dostavnom vozilu kući ili gradilištu.

Za račune kod kojih iznos ne prelazi 700 eur s PDV-om vršimo usluge prijevoza po sljedećem cjeniku. I

 • Za udaljenosti 0-19km…………………………………………………. 30,00 eur/tura + pdv
 • Za udaljenosti 20km i više……………………………………………..40,00 eur/tura + pdv

 

Raskid ugovora i povrat

1.    Kupac ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti Ugovor o kupoprodaji u roku od 14 dana, računajući od dana preuzimanja proizvoda. Ugovor se raskida pisanom obaviješću o raskidu ugovora ili putem druge nedvosmislene izjave kojom Kupac izražava volju za raskidom ugovora. Kupac je obavijest ili prethodno spomenutu izjavu dužan dostaviti Šoto Ventu-u, putem pošte na adresu sjedišta: Nenadići 10 C , Krk 51500 ili putem e-maila info@soto-vento.hr

Ukoliko Kupac podnosi nedvosmislenu izjavu putem gore navedenih mogućnosti komunikacije, dužan je navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte.

Ukoliko Kupac šalje obrazac elektroničkim putem, Šoto Vento će u najkraćem mogućem roku obavijestiti Kupca o primitku.

2. U slučaju iz prethodne točke, Kupac se obvezuje vratiti isporučeni proizvod o svom trošku, na adresu sjedišta: Nenadići 10 C, Krk 51500.

3. Za proizvod koji se vraća, Šoto Vento se obvezuje u roku od 14 dana od dana kada je zaprimio obavijest o Jednostranom raskidu ugovora, a nakon što primi vraćenu robu, izvršiti povrat uplaćenih sredstava, uključujući i troškove dostave osim ukoliko Kupac nije odabrao drugu vrstu isporuke, a skuplju od standardnog najjeftinijeg načina dostave Šoto Vento-a. Povrat uplaćenih sredstava se vrši na isti način na koji je Kupac izvršio uplatu. U slučaju da Kupac pristaje na drugi način povrata uplaćenog iznosa, Kupac ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat.

4.    Kupac je dužan izvršiti povrat robe bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od kada je obavijestio Šoto Vento o odluci raskida ugovora. Kupac vrši povrat robe o vlastitom trošku. Ovlašteni kontrolor Šoto Vento-a će prilikom preuzimanja vraćene robe istu prethodno prekontrolirati da li je ista u urednom stanju – u onom stanju u kojem je Kupcu bila predana u posjed:
•da je vraćena upravo isporučena roba,
•da proizvod u ispravnom stanju u pogledu količine
•da je proizvod bez vidljivih nedostataka
•da je uz proizvod priložena sva prateća dokumentacija (ovisno o vrsti proizvoda).

Ukoliko se pregledom vraćene robe po ovlaštenom kontroloru Šoto Vento-a utvrdi da je roba u cijelosti uredna po svim točkama (a. do d.), smatrat će se da je Kupac uredno izvršio svoju obvezu po osnovi jednostranog raskida ugovora. Ukoliko se pregledom predmetne robe po kontroloru Šoto Vento-a utvrdi da roba nije u cijelosti uredna po svim točkama (a. do d.), FERO-TERM je ovlašten odbiti prihvat takve robe te Kupac nije ovlašten zahtijevati povrat izvršene uplate zbog neispunjenja svoje obveze temeljem izjave o jednostranom raskidu ugovora.

5. Kupac nema pravo na jednostrani raskid Ugovora u sljedećim slučajevima propisanima u Zakonu o zaštiti potrošača:

a. ako je predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču;
b. ako je predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave;
c. predmet ugovora roba koje je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima.

6. Kupac je, kada vrši povrat proizvoda, proizvod koji vraća dužan vratiti u originalnoj ambalaži, kompletan sa svim pripadajućim dijelovima i svom dokumentacijom, a svaka oznaka kojoj je svrha ukazati kako proizvod nije korišten ili oštećen ne smije biti uklonjena ili oštećena. Temeljem Zakona o zaštiti potrošača Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Platforma za online rješavanje potrošačkih sporova

EU je uspostavio internetske stranice kako bi se pomoglo nezadovoljnim potrošačima. Na tim stranicama možete podnositi pritužbe u vezi s robom ili uslugom koju ste kupili na internetu te pronaći neutralnu treću stranu („Tijelo za rješavanje sporova”) koja može rješavati spor.

Ako želite koristiti tu platformu kako biste uputili prigovor i rješavali spor tim putem, molimo koristite ovu poveznicu:
Platforma za internetsko rješavanje sporova (ORS)

ŠOTO VENTO d.o.o.

Pošalji upit

"*" označava obavezna polja

Hidden
Hidden